Wat krijg ik bij een profiel fotoshoot?

Een standaard profielfotoshoot duurt 40 minuten. Het beste is om van tevoren te beslissen of u een langere fotoshoot nodig hebt, zodat we de juiste hoeveelheid tijd kunnen plannen voor uw sessie. Tijdens de studio sessie maken we een pre-selectie, dit is handig om als leermoment te gebruiken tijdens het poseren. Na de fotoshoot kunt u uw foto’s bekijken op een beveiligde webpagina en kiest u zelf welke beelden u wilt hebben. Daarna krijgt u drie volledig geretoucheerde hoge resolutie beelden en kunt extra foto’s tegen een redelijke vergoeding bijbestellen. Een lange profielfotoshoot omvat vijf geretoucheerd, hoge resolutie afbeeldingen van uw keuze en de sessie duurt 60 minuten. Weet u precies wat u wilt, boek dan een korte sessie van 20 minuten. U krijgt dan 1 geretoucheerde foto in lage resolutie.

Wat is de wachttijd voor een profiel fotoshoot?

Fotograferen doen wij iedere dag! U kunt meestal direct bij ons terecht voor een afspraak!
U kunt boeken voor een doordeweekse dag van 9.00 uur tot 18.00 uur. Bel 06-44651471 voor de beschikbaarheid of stuur ons een e-mail.

Hoe zit het met mijn haar en make-up?

Haar en make-up zijn niet opgenomen in de sessie vergoeding. Voor dames is het belangrijk te kijken naar wat u gewend bent. Wijk niet te veel af van uw dagelijkse gebruik van make-up. Voor meeste mannen is make-up niet direct nodig, kijk wel thuis een keer in de spiegel. Wanneer u huid erg glimt, raden wij een poeder aan om het gezicht mat te houden.

U kunt kiezen uit een poeder in de kleur van uw huidtint, verkrijgbaar in elk warenhuis of drogisterij. Wij adviseren professionele hulp te vragen bij het kiezen van de juiste kleur. Wanneer u kiest voor professionele make-up, kies dan ook een professionele make-up artist en vertel dat u een profielfoto gaat doen. Een make-up artist weet hoe uw make-up het beste op de foto uitkomt.

U kunt uw eigen make-up artist kiezen en voordat u naar de fotoshoot komt uw make-up laten doen. We kunnen ook een professionele make-up artist voor u inhuren. De vergoeding die wij regelen is rechtstreeks verschuldigd aan de make-up artist op de dag van de shoot. We werken met een aantal van de meest ervaren en getalenteerde haar en make-up artiesten in de omgeving en zij weten precies hoe u er het beste uit kunt komen te zien.

Kan ik mijn eigen make-up doen?

Ja natuurlijk als u maar wel uw haar en make-up verzorgd. U kunt doen wat u wilt, maar we raden u aan naar een professionele make-up artist te gaan. De apparatuur die wij in de studio gebruiken is van hoge kwaliteit, en de camera pikt elk detail van u op, een professional weet precies hoe u er geweldig uit komt te zien
Wanneer u zelf uw make-up verzorgt, zorg er dan voor dat uw huid niet glimt. Laat de hoeveelheid make-up niet te veel afwijken van uw dagelijkse gebruik, zo weet u zeker dat u zichzelf blijft herkennen.

Wat kan ik het beste dragen tijdens de sessie?

Wij adviseren 2 verschillende setjes kleding mee te nemen.
Waarbij u zou kunnen afwisselen met een jasje of een vest.

  • Breng altijd kleding mee die overeenkomt met uw stijl en persoonlijkheid.
  • Vermijd zwarte en witte kleren, ze neigen detail te verliezen in de foto’s. Wilt u toch zwart of wit aan? Breek het dan met blote armen, andere kleuren of een sjaal of sieraad. Maar liever geen zwart of wit is ons advies. Grijs is dan al beter.
  • Blijf weg van kleding met hele drukke patronen. Effen kleuren zijn vaak het beste.
  • Zorg ervoor dat alle kleding die u meebrengt vooral schoon en gestreken. Dit geldt vooral voor de kraag van uw overhemd of blouse. De camera pikt veel meer details op dan u denkt.
  • Jeans zijn altijd goed voor de camera. Voor headshots is namelijk de onderste helft op het merendeel van de foto’s niet zichtbaar, maar maakt de shoot vaak zeer ontspannen..
  • Zorg ervoor dat uw kleding comfortabel zit, maar wel stijl heeft, ​​V-hals of u-hals truien of shirts zijn geweldig! Voor vrouwen zijn tank-tops altijd goed, blijf ver weg van kleding die te strak of ongemakkelijk zijn.
  • Button down shirts zijn geweldig, een effen kleur met een fris schoon wit shirt eronder voor de mannen en een stijlvolle effen kleur voor vrouwen. Alle shirts moeten schoon en gestreken worden.
  • Breng geen rekwisieten; de shoot gaat over u, niet over uw accessoires.
  • Draag alleen sieraden als u die dagelijks draagt.
  • Elke kleur is geweldig voor tops, maar vergeet niet dat felle kleuren de kleur uit uw gezicht weg kunnen. Ga voor de spiegel staan en kijk of de kleur van uw top overeenkomt met uw oogkleur en huidtint, zodat zij het beste uit u halen.Wilt u verkleden, dan kunt u dit doen in onze kleedkamer. Tijdens onze korste profiel fotoshoot is er geen gelegenheid om te verkleden.

Ik vind het best spannend....

Onzekerheid komt bij veel mensen voor. Weet dat u niet de enige bent!
Een fotoshoot geeft een boost aan iemands persoonlijkheid. Vaak zien onzekere mensen niet hoe mooi ze zijn. Ik weet hier wel raad mee, vanwege mijn ervaring.

Geeft bij uw reservering aan dat u het best moeilijk vindt om op de foto te gaan. Het is belangrijk niet de kortste fotoshoot te boeken wanneer u onzeker bent.
Wij zullen dan samen u kijken, hoe we u zo mooi en ontspannen mogelijk op de foto kunt gaan. U bent bij ons echt aan het juiste adres, omdat wij voor iedere klant de tijd nemen.

Hoe lang duurt het om mijn foto's te krijgen?

Tijdens de shoot kijken we steeds naar de foto’s en kiezen samen de mooiste beelden. Na de sessie zullen uw headshots binnen 1-2 werkdagen worden geplaatst in een privé, online galerie. Zo kunt u snel en makkelijk een keuze maken. U krijgt uw geretoucheerde foto’s, na goedkeuring binnen 2 werkdagen. Hebt u de beelden sneller nodig, overleg dan even met de fotograaf.

Hoe weet ik welke foto's ik moet kiezen?

Tijdens de shoot maken we samen een eerste selectie.We kijken goed naar wat u wilt uitstralen op uw website of in uw folder.

Na de shoot kunt u de gekozen beelden op een privé, online galerie bekijken. De beelden zijn gecorrigeerd op kleur en hebben een profielfoto uitsnede gekregen. U krijgt verschillende afbeeldingen van uw shoot te zien. Zo kunt u zelf kiezen welk beeld u uiteindelijk geretoucheerd wilt hebben. Sommige beelden zijn liggend, andere staand, vierkant of  misschien heel close. U kunt dus uit meerder beelden kiezen en aangeven of u een aparte bewerking of wellicht een zwart-wit foto als eindresultaat wilt hebben. Natuurlijk hebt u in de studio al het een en ander met de fotograaf hierover overlegt.

Optimaliseren of retouche?

Alle beelden worden na de shoot geoptimaliseerd. We snijden uw foto’s in het juiste formaat, om vaak extra krachtig over te komen. Ook worden de beelden op kleur gecorrigeerd. Dit alles is het werk van de fotograaf.

Wanneer u een keuze hebt gemaakt voor uw uiteindelijk beeld(en), wordt er zo nodig een minimale retouche gedaan. Er wordt gekeken naar eventuele storende elementen in uw foto. Dit gaat om oneffenheden die er volgende week niet meer zijn, zoals een koortslip, een scheersnee of een pukkeltje. Wilt u groter retouche werk, zoals het minder zichtbaar maken van wallen onder uw ogen, dan kan hier extra voor worden gerekend.

Het is vooral belangrijk voor u om rust te nemen en voldoende te drinken voor de shoot. Uw kapsel en wenkbrauwen regelt u een week voor de shoot. Op de dag zelf regelt u voor de shoot de make-up. Haar en make-up kunt u altijd nog even voor de shoot checken.

Het krijgen van een gezichtsbehandeling enkele dagen tot een week voor de shoot kan ervoor zorgen dat uw huid zijn best zal kijken. Het is belangrijk voor u om te kijken natuurlijk, en te veel retoucheren kan je nep uitzien.

Op welke locatie wordt de fotoshoot gedaan?

De meeste sessies worden in de fotostudio in het centrum van Gouda. De achtergrond van onze set is rustig en leidt zo min mogelijk af van waar alles om draait… en dat bent u! Wij leveren prachtige headshots waarin uw persoonlijkheid en karakter sterk naar voren zullen komen.

Soms is het juist van belang om op locatie te fotograferen, om uw profielfoto te versterken. Wij rekenen dan wel een reiskostenvergoeding.

Wist u dat 90% van al onze klanten NIET uit Gouda komen. We krijgen mensen uit Capelle a/d IJssel, Rotterdam, Alphen a/d Rijn, Den Haag, Woerden, Utrecht, e.d. komen. Koppel uw zakenlunch aan de shoot of maak er gewoon een dagje uit van. Gouda is in november 2015 niet voor niets verkozen tot leukste binnenstad!

Hoe geschiedt de betaling?

U krijgt van ons vooraf een factuur toegestuurd. Wilt u de factuur op naam, geef dan aan welke naam er op uw factuur moet komen te staan. Pas na de betaling kunt u de beelden online bekijken.

Hoe ontvang ik mijn foto’s?

Levering van de bestanden gebeurt via WeTransfer of eigen data opslag, tenzij anders afgesproken.

Ik heb een voucher, hoe maak ik een afspraak?

U kunt gewoon een afspraak maken voor een profiel fotoshoot. Geef wel van te voren even aan dat u een voucher van iemand hebt gekregen. We vinden het leuk om te horen van wie u de voucher hebt gekregen.

Voorbeeld van een retouche op een profielfoto

retouche van profielfoto door frionnet fotografie Goudaretouche van profielfoto door frionnet fotografie Gouda